TV-ul a adus în cotidian o lume paralelă.
Vine tanti Ileana de la fabrică, face în grabă de-ale gurii pentru cei mici şi cum deschide televizorul devine Salome, trăind prin simpatie toată pasiunea şi simţind parcă aievea intrigile telenovelei. Apoi cerne cele vizionate cu vecinele, la o cafea.
Cei doi copii s-au plictisit de CStrike şi încep să se bată pentru telecomanda tv-ului. Nu contează ce vizionează, vor supremaţia - să aibă controlul asupra punctului central de interes din cămin. Părinţii bucuroşi că-şi pot vedea de ale lor, îi lasă cu disputa lor.
Pe seara, nea Ion vrea şi el să vadă ştirile şi meciul din Champions League. Şi uite aşa, zi de zi, parteneriate şi rivalităţi se conturează în fiecare familie în jurul televizorului. Deşi ne ferim să recunoaştem, tristul adevăr e că în majoritatea caselor nostre ceea ce ne uneşte, ne dezbină, ne umple timpul, ne oferă cultură şi educaţie, ne dă subiect pentru discuţiile din tramvai sau de la muncă este TELEVIZORUL.
Nu vreau să construiesc aici un discurs anti-tv, constat doar o realitate. Las demonstraţiile efectelor negative ale fenomenului în grija specialiştilor.
http://www.supercarti.ro/carte/efectele_televiziunii_asupra_mintii_umane_si_despre_cresterea_copiilor_in_lumea_de_azi___fata_nevazuta_a_televizorului___vol_1_.html
http://www.artadeatrai.ro/arhiva/16/tv.16.php
Să nu uităm de beneficii - televizorul rămâne principala sursă de divertisment şi informare. http://www.youtube.com/watch?v=w-Y5g3la8wg
Eu personal, mă bucur seară de seară de orice se difuzează pe sticlă, în timp record reuşesc să adorm (asta după ce mulţi ani am avut probleme cu somnul pentru că nici o tehnică de relaxare nu-mi oprea avalanşa de gânduri). Şi dacă e un reality - show, 5 minute sunt suficient să păşesc în lumea viselor. Nu degeaba cineva numea televiziunea "opiumul popoarelor".
Oare cam cât timp voi petrece anul acesta la TV?
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Un comentariu:
Televizorul = "opiumul popoarelor"
Chiar sunt curios cine a spus asta, pentru ca e foarte corect.
Totusi trebuie sa recunosti faptul ca lipsa programelor educative are si aspectele sale pozitive. Daca nu ai ce vedea, dupa un scurt timp te vei plictisi sa dai din butoane si atunci iti vei cauta o alta activitate mai productiva si educativa.
Trimiteți un comentariu